Naiset avaavat kauden 2015-2016 Raumalla

Share |
25.09.2015

Seuran edustusjoukkueet siirtyivät keväällä käyttämään jälleen perinteistä AFC Campus -nimeä. Melko perinteikäs on myös AFC Campuksen naisten edustusjoukkue, ainakin verrattuna lohkon monessa muussa joukkueessa myllertäneisiin voimiin.

Kesän aikana joukkueen mopo-osasto päätti pakata kimpsunsa ja siirtyä juuri perustettuun Tre Ankkaren 4-divarijengiin. Menetyspuolelle jouduttiin kirjaamaan myös myös porilaistunut Juulia sekä maalivahti Sanna, joka siirtyi aktiivipalveluksesta kuntouttamaan olkapäätään reserviin, mutta on tarvittaessa käytössä peleissä.

Menetyksiä paikkaamaan saatiin onneksi erinomaiset vahvistukset. Joukkueen juniori Olivia Ruottu oli skoutattu jo keväällä N2:sta, ja kiinnostus oli onneksi molemminpuolista. Catherine ”Cati” Strandell teki comebackin kuntoutettuaan vuoden verran jalkaansa, ja hänen mukanaan treeneihin ja peleihin saadaan iso määrä liikettä ja aurinkoista asennetta. Täysin uusia kasvoja saatiin mukaan aivan viime metreillä. Sane Aaltonen Tepsistä halusi downshiftata AFC:n väreissä, ja hänen liigatason pelisilmänsä tulee varmasti tarpeeseen. Mm. Kuopion Welhoissa 1-divaria pelannut Riikka Perasto tunsi Turkuun muutettuaan salibandyn kutsun, ja tuo rutkasti lisää juoksuvoimaa joukkueeseen.

AFC Campuksen naisten valmennuksessa jatkaa Anne ”Jasu” Jumppanen, jota avustaa kapteenisto Sini, Luumu ja Emppu.

Joukkue treenasi kesällä innokkaasti Luolavuoren maastoissa ja Kuuvuoren portailla, mikä toivottavasti näkyy kauden aikana liikkeessä. Lajitreenit aloitettiin elokuussa. Osallistumisaktiivisuus elokuun ja syyskuun alun aikana oli hieman vaatimatonta, joten naiset ovat päässeet vasta aivan viime viikkoina treenaamaan 5 vs. 5 -pelejä. Treenipelejä on onneksi ehditty vetää sekä Sheriffejä, FBC Loistoa että FBC Loiston A-tyttöjä vastaan.

Länsirannikon 2-divari on melkoinen arvoitus tällä kertaa. Ennakkosuosikkina sarjaan lähtenee melkoisen pelaajavaihtuvuuden kokenut FBC Loisto, joka haravoi kesällä Wirmon 1-ketjun itselleen. Muuten joukkue vaikuttaa nojaavan vahvasti omiin, taitaviin junnutuotannon kasvatteihin. FBC ei saanut täytettyä toista 2-divaripaikkaansa, joten lohko kutistui vain 7-joukkueiseksi KaPan noustua keväällä 1-divariin.

Kuten sanottua, Wirmo puolestaan menetti ketjullisen pelaajia Loistoon, ja nettisivujen perusteella Mynämäelläkin on hyvin nuori joukkue tällä kaudella (4 ennen 2000-lukua syntynyttä pelaajaa). Wirmo ja TPS solmivat myös naiset kattavan farmisopimuksen. Ilmeisesti Tepsilläkään ei ole pelaajia ruuhkaksi asti, joten jää nähtäväksi, miten paljon apuja sieltä irtoaa nuorelle Wirmolle.

Ahvenanmaalaisen BK NGD:n liikkeistä ei ole kantautunut huhuja mannermaalle asti, mutta oletettavasti joukkue on entisenlainen eli liikkuva ja erityisesti kotonaan hyvin hankala vastus.

Kevään lopuksi 3-divariin tippuneiden Sheriffien, TVA:n ja Rupun tilalle nousi alkavalle kaudelle sekä uusia että vanhoja tuttuja. RUnU on viime vuodet seilannut 2- ja 3-divareiden väliä, ja tavoitteena heillä on varmasti vakiinnuttaa paikka kakkosessa. Joukkue on ollut aiemmilla kausilla häntäpään sijoituksesta huolimatta hyvin vaikea vastus AFC:lle, joten takki auki ei voi tätä(kään) nousijaa vastaan lähteä.

Rauman SalBa on RunU:n tavoin vetänyt hissiliikettä kakkosen ja kolmosen välillä. Nettisivu-skouttauksen perusteella joukkue vaikuttaa melko nuorelta, joten liikettä luulisi löytyvän.

Kolmas nousijajoukkue ja aikalailla täysi mysteeri on porilainen JSB-13. Odotamme jännityksellä, minkälainen joukkue tulee vastaan.

Naisten 2-divari korkataan käyntiin la 26.9. Raumalla. Afcittaret kohtaavat kauden ensimmäisessä turnauksessa RunU:n sekä FBC Loiston, joten odotettavissa lienee tiukkaa vääntöä ihastuttavissa parkettiolosuhteissa. Naisten edesottamuksia voi seurata sekä tulospalvelussa että sosiaalisessa mediassa.

 

AFC Campuksen naisten edustus kaudella 2015-2016

Aaltonen Sane (TPS)

Björklund Johanna

Jumppanen Anne

Karasvirta Saara

Ketolainen Arla

Koivusaari Satu-Maija

Koskinen Anna-Maria (MV)

Laari Sini (C)

Landgärds Ida

Luotonen Ida (A)

Matturi-Aurén Eija (A)

Peltomäki Pilvi-Leena

Perasto Riikka (välivuosi, SB Welhot)

Rantanen Tuija

Ruottu Olivia (AFC Campus N2)

Strandell Catherine (välivuosi)

Yrjönen Marja-Leena

 

Valmennus: Anne Jumppanen

21.06.2018Miesten Try-out
27.09.2017AFC Campus ja West Coast Sheriffs tekivät farmisopimuksen
05.09.2017AFC Campuksen joukkueissa edelleen tilaa uusille pelaajille
08.05.2017Naisten edustus etsii uutta maalivahtia ja uusia kenttäpelaajia! Oletko sinä yksi heistä?
12.04.2017Kutsu yhdistyksen kevätkokoukseen 27.4.2017
27.12.2016Kannanotto
21.11.2016Kutsu yhdistyksen syyskokoukseen 5.12.2016
07.10.2016Afcittaret intoa täynnä kauden aloitukseen
21.04.2016Naisten edustuksen avoimet harjoitukset 9. ja 12.5.
18.04.2016Miesten edustusjoukkue vaihtaa laidunta

Siirry arkistoon »