Kotiavauksessa vahvoja porilaismörköjä

Share |
01.10.2015

AFC:n miesten edari otti ensimmäisessä kotipelissään nekkuun porilaiselta nousijajoukkue PiTU:lta vähämaalisessa ottelussa numeroin 2-4.

Ottelun alussa kotijoukkue oli totaalikohmeessa ja ennakkoluulottomasti pelannut PiTU aiheutti heti isoja vaikeuksia. Vain puolitoista minuuttia ja AFC:n Manninen istumaan viitosta jäähypenkille. Harvoin on peli näin murheellisesti alkanut. AFC kuitenkin taisteli pitkän alivoiman hienosti, eikä juuri antanut vieraille maalipaikkoja. Tällaisesta joukkue yleensä herää, mutta ei tänään. Koko loppuerän vieraat painoivat päälle. Afsilla ei ollut käytännössä pallollista peliä ollenkaan. Kotijoukkueen uunilla hienon ottelun pelannut Lundahl piti kuitenkin nollan ja yhdestä harvoista kotijoukkueen tilanteista Pensikkala tööttäsi takayläkköön. Ei ollut peli oikeudenmukaista ensimmäisessä erässä, sillä erän tuloksena AFC 1, PiTU 0, vaikka numerot olisivat voineet olla vieraille jo melko runsaastikin. Torjunnat kuitenkin tasaisesti 8-7.

Toinen erä oli kotijoukkueelta edelleen onnetonta räpeltämistä pallon kanssa ja huonoa kamppailupelaamista. Painopistettä sentään saatiin koko ajan enemmän ja enemmän vihulaisen kenttäpuoliskolle, mutta pitkistä hyökkäyksistä ei ollut tulla yhtään mitään. Vieraat tasoittivat nopealla vastahyökkäyksellä heti erän alkuun ja lisää tilastomerkintöjä saatiin erän viimeisellä minuutilla, kun Afsin Kajander otti jälkipelistä typerän jäähyn ja vieraat rankoivat ylivoimalla ajassa 39.43. Kahden erän jälkeen 1-2, torjunnat 12-6, eli kyllä porilaiset veivät toistakin erää, vaikka AFC näennäisesti ensimmäistä paremmin rimpuilikin.

Kolmanteen erään AFC tiivisti kokoonpanonsa kahteen kentälliseen ja pudotti karvaustaan. Heti ensimmäisellä minuutilla peli tasoihin ison mylläkän jälkeen Mikkolan tahtomaalilla ja tahtipuikko kotijoukkueelle. Kolmas erä oli kahdesta ensimmäisestä poiketen täysin Afsin heiniä, mutta lukuisista maalipaikoista huolimatta ei johtomaalia onnistuttu tekemään. Erän puolivälin jälkeen porilaislaukaus muutti suuntaa AFC-pakin jalasta ja kimmahti maaliin, 2-3. Lopussa AFC yritti kaksi minuuttia tasoitusta ilman maalivahtia, mutta maaliviivaa lähemmäs ei päästy, senteistä oli kiinni ja lopulta PiTU onnistui vielä tyhjään maaliin, loppunumerot 2-4 ja kolmannen erän torjunnat kertoivat Afsin selvästä, mutta tällä kertaa tuloksettomasta hallinnasta, 3-11.

Isokokoinen, vahva ja yllättävänkin juoksuvoimainen ja taitava PiTU otti sen mitä halusi. Ajoittain touhu vaikutti kahdessa ensimmäisessä erässä jopa kissa-hiiri-leikiltä, kun iso punainen porilaismörkö jahtasi tahmealla jalalla liikkunutta pientä pelokasta AFC-pakkia tai puhelinkopin kokoinen punainen pitukummitus nappasi naureskellen tikkarin nuoren ja hentoisen AFC-hyökin lavasta. Täytyy tietysti muistaa, että jos AFC olisi kolmannen erän hyvällä painostuksellaan onnistunut maalinteossa ja voittanut ottelun, niin tuhkaa ei heiteltäisi päälle, vaan lähinnä ihmeteltäisiin, että olipa hankalat kaksi erää, mutta hienosti homma silti hoidettiin. Nyt tuli tappio ja maailma romahti ja synkkää on, mutta ei sekään ole koko totuus. Kausi jatkuu!

GM Penan kommentti:

”Tänään ei onnistunut juuri mikään. Kurssi saatiin lopulta käännettyä kolmanteen erään, mutta sekään ei enää riittänyt. Epäonnistuttiin monessa asiassa, mutta yhtenä ongelmana mielestäni tänään näkyi se, että viime kauden jälkeen joukkueesta lähtivät kaikki kolme johtavaa pallollista puolustajaa ja heitä ei ole vielä pystytty korvaamaan. Nyt kun vastustaja otti ylhäältä kiinni, oli iso ja vahva ja tahtotaso korkealla, niin omissa oltiin kyllä isoissa ongelmissa koko ajan. Ei pystytty haastamaan jalalla eikä pallolla. Totta kai kyse on viisikon suorittamisesta, eivätkä hyökkääjätkään pystyneet tarpeeksi auttamaan. Tänään ei pystytty hyödyntämään myöskään helppoja pitkiä avauksia, vaan hävittiin niistäkin syvyydessä suurin osa. Peli lähti alusta asti luisumaan käsistä ja vasta kolmanteen erään saatiin homma käännettyä. Vain osa joukkueesta pelasi omalla tasollaan, aika monella oli tänään huono päivä, eikä valmennuskaan kyllä onnistunut ollenkaan auttamaan joukkuetta. Lundahl antoi meille mahdollisuuden ja kolmas erä oli meiltä hyvä, johtomaali roikkui ilmassa, mutta kaveri sitten onnistui sen yhden kerran, eikä meille pomppinut. Jos peliä ajattelee kokonaisuutena, niin oikea joukkue ansaitsi ja voitti.  Hyvää oli se, että kolmanteen erään saatiin aivan eri ote kuin kahteen ensimmäiseen ja oltiin jopa lähellä voittoa. Maalivahti- ja puolustuspeli olivat meillä tänään hyvällä tasolla, samoin alivoima. Pallollinen pelimme oli kaksi erää todella heikkoa, kolmannessa palattiin siltä osin lähemmäs normaalia tasoamme, mutta hyökkäyspään ratkaisut olivat edelleen enimmäkseen huonoja. Maalinteko on meille taas ongelma, eikä sitä ainakaan helpota se, että oletusarvoisesti joukkueen kolmesta parhaasta maalintekijästä meillä on koko ajan käytössä enintään yksi. Aika paljon pohdittavaa tästä jäi, niin pelaajien kuin valmentajienkin tekemisen osalta. Jatketaan toimivien koostumusten ja kemioiden etsimistä pienillä ketju-ja pelipaikkamuutoksilla. Lauantaina lähdetään Poriin hakemaan revanssia ja jatkopaikkaa cupin valtakunnallisille kierroksille.”

.urheilutoimittaja

 

21.06.2018Miesten Try-out
27.09.2017AFC Campus ja West Coast Sheriffs tekivät farmisopimuksen
05.09.2017AFC Campuksen joukkueissa edelleen tilaa uusille pelaajille
08.05.2017Naisten edustus etsii uutta maalivahtia ja uusia kenttäpelaajia! Oletko sinä yksi heistä?
12.04.2017Kutsu yhdistyksen kevätkokoukseen 27.4.2017
27.12.2016Kannanotto
21.11.2016Kutsu yhdistyksen syyskokoukseen 5.12.2016
07.10.2016Afcittaret intoa täynnä kauden aloitukseen
21.04.2016Naisten edustuksen avoimet harjoitukset 9. ja 12.5.
18.04.2016Miesten edustusjoukkue vaihtaa laidunta

Siirry arkistoon »